Welkom op de website van ambulance - Turnhout

            

 

 

Het bestuur.

Mathe Paula    Secretaris penningmeester

Meeuwes Rudy    Voorzitter

Meeuwes Paul:    ondervoorzitter

Depoorter Siegfried    Bestuurslid

 

                                                                            Organigram

 

                                                            dagelijkse leiding    Meeuwes Rudy

                              Verantwoordelijke wagenpark    Meeuwes Paul

                                            Administratie en PR    Meeuwes Rudy

 

Onze medewerkers

 

·        Al onze ambulanciers volgden minstens een opleiding E.H.B.O. De meesten hebben de opleiding DGH (Dringende Geneeskundige Hulpverlening (112)) al onze medewerkers volgden de A.E.D. cursus. (werken met een semi defibrillator dewelke in onze voertuigen aanwezig zijn.)

·        Al onze chauffeurs zijn in het bezit van het bewijs van geneeskundige schifting voor autovoerders.

 

 

DGH = Dringende geneeskundige hulpverlening.

Dit betekent dat deze mensen een opleiding in de dringende geneeskundige hulpverlening hebben genoten, deze opleidingen worden georganiseerd door VESTA, het provinciaal opleidingcentrum voor brandweer, ambulance en politie te Emblem. De opleiding omvat een theoretische opleiding van 120 uur, gevolgd door een schriftelijk examen, wanneer je geslaagd bent voor het schriftelijk examen, kan je deelnemen aan het mondeling examen. Wanneer je ook hierbij geslaagd bent moet je een praktische proef afleggen, wanneer je ook hierbij geslaagd bent, dan moet je minimum 40 uur stage lopen op een erkende spoedgevallendienst waar ook een MUG voertuig staat, en in deze 40 uur durende stage moet je minstens 10 interventies hebben meegedaan. Ofwel meerijden met de ziekenwagen die voor het hulpcentrum 112 uitrijdt, ofwel meerijden met het MUG voertuig van het hospitaal. Op het einde van je stage word je beoordeeld op je technieken en kennis. Wanneer wordt beslist dat dit alles volgens de regels van de kunst is, krijg je je brevet DGH, en kan je de badge 100 aanvragen.

Deze badge is 5 jaar geldig, na deze 5 jaar moet je kunnen aantonen dat je in de afgelopen 5 jaar  minimum 24 uur bijscholing hebt gevolgd per jaar = 120 uur bijscholing. In deze bijscholing moet verplicht elk jaar reanimatie volwassenen, kinderen en baby zijn opgenomen, alsook slachtofferbenadering van een zieke patiënt, en slachtofferbenadering van een gewonde. Nieuw sinds 2008 is dat ook het handelen in rampsituaties is opgenomen in het verplichte pakket.